Clubkampioenschap;

Wie oh wie, wordt er de clubkampioen van 2021-2022 ?

In drie periodes van 9 rondes is dit seizoen gevochten voor de titel van periodekampioen.

De resultaten hiervan waren:

Periode 1: Alain van der  Velden als sterkste, en Tje wing Au als tweede.

Periode 2: Tje wing Au als eerste met Rene Reulink als tweede.

Periode 3: Eric de Visser als eerste en Tje wing Au als tweede.

Lees zojuist in de krant dat er door Corona veel mensen hun clublidmaatschap hebben opgezegd.

Dit kwam door de vele lockdowns die er zijn geweest. Het leden percentage is daardoor in de gehele linie behoorlijk gedaald.

Maar niet bij SV De Toren, wij hebben de Corona periode van 2 jaar goed doorstaan.

En hebben zelfs een kleine ledenplus mogen constateren.

Dus dit is een geweldig applaus voor ons allemaal !

Afscheid van de penningmeester.

Onze penningmeester Jan Schoemaker, wil er per 5 september 2022 stoppen

Dan heeft Jan het met veel plezier 5 jaar gedaan.  Dus we zoeken een opvolger.

Wie meldt zich aan ?

Beste Schakers,

De simultaan met Jan Timman zit er alweer op. En wat hebben we genoten van al die mooie schaakzetten van Jan en zijn tegenstanders. Nu gaan we verder met de interne competitie. Met de afgelopen maandag een bezetting van 9 borden mogen we best tevreden zijn, ook had er niemand een by. Er werd weer als vanouds fanatiek gestreden. Met hier en daar verrassende uitslagen. Dan staat er nog een SOS slotronde ingepland op Dinsdag 2 mei.

De afgelopen maandagavond 2 mei was de internationaal grootmeester Jan Timman voor de derde keer als simultaangever op bezoek bij de Schaakvereniging De Toren Arnhem-Zuid. Hij speelde op 32 borden tegen de schakers van SV De Toren aangevuld met schakers uit Oosterbeek, Velp, Wageningen, Zevenaar, Twello en Nijmegen. Ook speelde de schoolschaak kampioen van Arnhem mee.

Met veel dank aan het C/R Projectenbureau die al voor de derde keer, de simultaan met Jan Timman aanbood.

Met 30 schakers achter de borden was het de afgelopen maandagavond ( 11-4) weer gezellig druk.

We Hadden SV Wageningen 3 op bezoek, ze speelden tegen de Toren 2.

Nadat er  een aantal mooi schaakzetten waren gezet, werd de eervolle eind

stand van  3-3

Daarna hebben we op Maandag 25 April “Ten to Ten” uit tegen het Doesburgsch Schaakgenootschap gespeeld. Ondanks dat er op het laatste moment twee spelers noodgedwongen moesten afzeggen. Is het uiteindelijk na wat rondbellen toch gelukt om het team van 10 man voor elkaar te krijgen.  Achteraf omdat bij ons wat sterke spelers niet konden of moesten afhaken, verloren we uiteindelijk met 8-2.

Maar “al met al” toch een leuke en mooie schaakavond, en we hebben …… nog een revanche te goed

Let op !

Tweede paasdag valt op maandag 18 April, geen schaak.

Maandag 25 april spelen we “ten to ten” uit bij het Doesborghsche Schaakgenootschap.

Op maandag 2 mei is er op sportpark Schuytgraaf de simultaan tegen Jan Timman.

Op de bovengenoemde dagen is er geen interne competitie in de Steenen Camer.

De afgelopen maandag was het weer gezellig schaken.

Ook fijn dat de vorige week Rolf na een lange tijd weer kon komen, en dat deze week Franke weer van de partij was. Dan is er door het SOS Team 2 weer een mooie overwinning gehaald tegen de Cirkel 3 uit Ede. Verder was de simultaan met Grootmeester Jan Timman in drie dagen tijd volledig volgeboekt met 35 enthousiaste schakers. In de bijlage nog een leuk verhaal over Jan Timman geschreven door Jan Hut.

De afgelopen maandag kregen we het team van ASV 5 op bezoek. Ons team SV De Toren 1 was aangetreden in de zijn allersterkste formatie ooit. Dat bleek voor de ASV 5 een te grote uitdaging te zijn.

De uitslag was dan ook verpletterend 6 – 0.

Daarnaast zijn er nog 7 partijen gespeeld voor de interne competitie.