In de gezellige sfeer van onze club is alweer ronde twee gespeeld van de interne competitie. Het is ideaal dat nieuwe leden bij ons meerdere spelers van hun eigen niveau kunnen treffen. Dit geldt zowel voor de beginners als voor ervaren clubspelers. Na 2 ronden staat onze nieuwkomer Alain bovenaan, direct gevolgd door Tje . Maar de competitie duurt nog lang er zijn nog 30 ronden te gaan.

SOS competitie;

De Toren 1 speelt aanstaande Vrijdag uit, tegen Velp 2.

Op verzoek van de teamleider van Veenendaal 2, is de SOS partij van de Toren 2 uitgesteld naar aanstaande maandag 27 September.

Tot maandag, I love chess,

Interne competitie ;

Op maandag 13 september is de eerste ronde gespeeld van de interne competitie van het seizoen 2021-2022. De animo om weer ‘gewoon’ te schaken na een onrustige tijd met ingrijpende Coronamaatregelen is groot. Dat is goed te zien aan de hoge opkomst in de eerste ronde van onze interne competitie .Er kwamen in totaal 22 schakers, iedereen had er zin in. De nieuwe seizoenstart heeft ook de aandacht getrokken nieuwe schakers die interesse hebben om lid te worden. Het is natuurlijk ideaal dat de nieuwe leden bij ons meerdere spelers van hun eigen niveau kunnen treffen. Dit geldt zowel voor de huis/tuin/keuken schaker en voor de ervaren clubspelers.

Beste Schakers,

Na de algemene Leden Vergadering van de afgelopen maandag 6 september.

Die overigens door 80% van onze leden werd bezocht.

Hieruit blijkt dat, onze Schaakvereniging, bruist en springlevend is.

Binnenkort gaan met 2 Teams deelnemen aan de SOS competitie.

Vanaf aanstaande maandag 13 September gaan we weer starten met de interne Competitie.

Iedereen is van harte welkom, en veel schaakplezier.

SCHAKEN IS COOL.

Eric De Visser, is afgelopen maandag de Zomerschaakkampioen van de schaakvereniging de Toren Arnhem-Zuid geworden. Eric, was goed  6,5 punten uit 9 waarmee hij Jan Schoemaker een halve punt voor bleef.

Jan, was dus goed voor een eervolle tweede plaats.

René Reulink, Tom Brans en Hans van Leeuwen legden met 5 punten beslag op de derde plaats. Uiteindelijk deden deze Zomerschaak 2021, in totaal 30 Torenaren mee.

Bijgaand de uitslagen en stand van de voorlaatste ronde, nummer 8

Aanstaande maandag 30 Augustus is het de laatste ronde en stopt de Zomerschaak 2021

Het is nog steeds spannend aan de kop, Eric staat bovenaan met 5,5 punt.

Dan direct gevolgd door Jan en René met 5 punten eenieder kan nog ZomerKampioen worden.

Roy, is afgezakt naar plaats 4, met 4,5 punt.

Moet daarbij wel vermelden dat Roy, tegen Eric goed heeft gespeeld, en het ook lang heeft volgehouden.

Het ging steeds behoorlijk gelijk op, maar op het laatst deed Roy een verkeerde zet met de Dame.

Daarna speelde Eric de partij vakkundig uit.

Beste schakers,

Bij deze de uitslagen en standen van ronde 7.

Het wordt aan de top steeds spannender, er zijn nu 4 spelers met allemaal 4,5 punt.

We hebben nog twee rondes te gaan, en dan is de zomerkampioen bekend.

Wie oh wie, zal het zijn ?

Beste schakers,

De Zomerschaak heeft alweer de ronde 6 geschaakt, wat gaat de tijd snel.

Het wordt nog spannend aan de kop van het klassement.

Jan, Roy, Eef en Koen hebben eenieder 4 punten, omdat Koen in Delft gaat studeren komt hij niet meer.

We wensen Koen een fijne studietijd in Delft toe.

Er worden dus nog 3 rondes Zomerschaak gespeelt, dus er is nog van alles mogelijk.

Dan ook een hartelijk welkom aan Johan de Braak, het is leuk dat hij de weg naar de SV de Toren heeft gevonden, we wensen hem veel schaakplezier toe.

Hieronder de uitslagen en de stand van de Zomerschaak na ronde 5.

Stevig aan kop Jan Schoemaker met 4 punten, dan direct gevolgd met 3 ,5 punt René en Thomas.

Wie oh wie, gaat Jan van zijn troon stoten ?

Eric De Visser

Tom Brans