Beste schakers.

Terugblik 2021

Ja, als we terug kijken naar het afgelopen jaar, dan kunnen we zeggen dat ondanks de Corona we er maar het beste van hebben gemaakt. We dachten begin Januari dat het met de Corona in Augustus wel gebeurd zou zijn. Helaas is dat niet zo, en gaat het nog wel een tijdje door.

Op 5 juli zijn we onder  veel belangstelling begonnen met onze traditionele  “Zomerschaak”. Het was weer erg gezellig en werd er fanatiek geschaakt. De onbetwiste Zomerkampioen werd Eric De Visser.

Daarna konden we doorgaan met het schaken tot 15 November, toen werden er door het kabinet  nieuwe maatregelen afgekondigd. Met het gevolg dat er voor de rest van 2021 niet meer geschaakt kon worden.

“Al met al”, was 2021 een raar jaar, en laten we het maar zo snel mogelijk vergeten.

Vooruitblik 2022

We leven op dit moment in een onzekere en turbulente tijd. Er worden regelmatig landelijke maatregelen verlengd nu weer  tot 14 januari 2022. Waar het begonnen is weten we intussen allemaal, maar omdat we geen glazen bol hebben weten we niet waar de pandemie zal eindigen.

Daar staat tegenover dat we trots zijn op al die mensen in de vitale beroepen die onze samenleving draaiende houden. Medisch specialisten en alle andere mensen,  in de zorg, vakkenvullers, schoonmakers, winkeliers en anderen, zij allemaal verdienen ons grootste respect.

Afgezet tegen alles wat er gebeurt en wat er nog gaat gebeuren, neemt onze schaakvereniging  maar een bescheiden plaatsje in. Hoewel ik mezelf  erop betrap, dat ik het wel degelijk mis. Ik mis de sociale contacten en de gezelligheid,  daarbij komt dan de sportprestatie op de tweede plaats.

Voor veel schaakverenigingen spreken spannende tijden aan, ener zij  er door vermindering van het aantal leden al een paar helaas naar de knoppen. Wij  kunnen gelukkig  vaststellen dat,  door een actief bestuur en onze ledentrouw zal de  SV De Toren het Corona tijdperk zeker overleven.

Verder weten we niet wanneer we weer gewoon op de Maandagavond geschaakt gaat worden. Omdat een beetje op te vangen hadden  we voorlopig op Zaterdagmiddag schaken van 14:00 – 17:00 uur. Op  8, 15 en 22 januari al vastgelegd. Maar door de aangescherpte Lockdown is dit voorlopig van de baan.

Omdat we altijd optimistisch zijn, hebben we de simultaan met Jan Timman alweer ingepland op 2 mei 2022. Ook zal de interne en externe competitie zodra het kan weer beginnen.

Evenals de traditionele Ten to Ten tegen Oosterbeek en Doesburg.

Dan rest mij nog u allen , fijne Kerstdagen en een Gezond 2022 ! toe te wensen

Hartelijke groet,

Fred Schonis, Voorzitter

SV De Toren, Arnhem Zuid