Eindelijk weer de schaakwei in!

Iedereen kent wel de video’s van de koeien, die na een lange winter voor het eerst weer de wei in mogen in de lente.

Zo enthousiast kwamen de Torenaren nog net niet de speelzaal binnengelopen, maar het scheelde toch ook weer niet heel erg veel.

Aan mij was de taak om iedereen te verwelkomen bij binnenkomst in de speelzaal.

 Dat was ook voor mij als voorzitter weer even wennen. Op mijn vraag “Leuk je weer te zien! Hoe gaat het? Heb je klachten?” Kreeg ik de meest uiteenlopende klachten over me heen. Over het schaken, het weer, de politiek, de ongelijkheid in de wereld, … Hmmm, ik moest natuurlijk vragen of iemand coronaklachten had 😉  Het antwoord daarop was bij iedereen gelukkig negatief.

Maar goed na al dat online schaken, was het toch wel heel erg leuk om weer gewoon tegenover elkaar te zitten schaken, Overigens nog op gepaste afstand.

Dat enthousiasme bleek ook weer toen ik het woord probeerde te nemen bij het welkom. Dat kostte me de nodige moeite. Iedereen had natuurlijk een half jaar aan gesprekken in te halen. Na een paar pogingen was iedereen stil zodat ik na mijn welkomstwoorden, de penningmeester, nu in de rol van de “Zomercompetitieleider” , de paringstabel kon voorlezen.

Er werd met veel enthousiasme gespeeld. De klok op 130 met een bonus van 10 seconden per set. Hoewel de notatie is in de Zomercompetitie niet verplicht is, werden er toch vele partijen opgeschreven om later thuis “ter leering en de vermaeck””de partij nog een keer na te spelen.

Tijdens deze eerste avond werden 20 spelers ingedeeld in 10 partijen. Heel erg leuk was het feit dat er 6 nieuwe schakers waren die bij De Toren komen spelen! Heren allemaal van harte welkom ! Ook was het leuk om Eric De Visser en Peter Hamers weer eens te zien.

Uitslagen Zomercompetitie maandag 5 juli 2021 ronde 1

Tom Brans

-

Fred Beumer

½ -½

Rolf Hendriks

-

Bart van den Akker

0 - 1

Jan Schoemaker

-

Tim Schlechter

½ -½

Franke van Netten

-

René Reulink

½ -½

Peter Hamers

-

Ferdi Berendsen

0 – 1

Wim Flohr

-

Gerjan Brands

0 – 1

Eef Top

-

Theo Giesbers

1 – 0

Koen Kuijpers

-

Roy Scheerder

1 – 0

Hans van Leeuwen

-

Eef Weenink

0 – 1

Eric De Visser

-

Thomas van Diggelen

½ -½