De herfst is alweer een stukje onderweg.

Toen we de afgelopen maandagavond richting De Steen Camer liepen, bespeurde ik toch ook al een aantal gevallen bladeren, en natuurlijk ook paddenstoelen waarvan er sommige reeds gesneuveld waren. Zouden de kabouters hier hebben zitten cantharellen? 

Voordat u verder leest moet ik u waarschuwen. Meestal heeft een verhaal een kop en een staart. Echter, ik heb de staart eraf geknipt. Deze flauwe grap is een bruggetje naar onze zeer succesvolle interne competitie. Wekelijks is er bij de interne competitie een opkomst van ruim 60% van onze leden (10 borden) , ik weet zeker dat daar heel veel schaakverenigingen jaloers op zijn. Maar goed genoeg proza,  de ronde 6 van periode 1 is gespeeld.

Op de eerste plaats staat Alain met een score van 622,5, ( 5 gewonnen 1 remise ) daarna direct gevolgd door Tjé  met een score van 501,5 ( 4 gewonnen 1 remise 1 verloren) dan Fred B. met 468,0 ( 4 gewonnen 1 remise 1 verloren )

Er zijn dus nog 3 rondes te gaan alvorens de periodekampioen bekend is. Het blijft een leuk spelletje 

Uitslagen Interne Competitie 2021 maandag 18 Oktober periode 1 ronde 6

Alain van der Velden

-

Franke van Netten

1 - 0

Rolf Hendriks

-

Tje Wing Au

0 - 1

Fred Beumer

-

Ferdi Berendsen

½ - ½

Eric de Visser

-

René Reulink

½ - ½

Fred Schonis

-

Roy Scheerder

½ - ½

Thomas van Diggelen

-

Reinier Heinz

1 - 0

Tom Brans

-

Hans van Leeuwen

1 - 0

Jan Schoemaker

-

Ger-Jan Brands

1 - 0

Bert Maas

-

Theo Giesbers

1 - 0

Wim Flohr

-

Peter Hamers

0 - 1

Bye

 

Eef Weenink

0 - 1

Omdat er een aantal nieuwe leden bij de club zijn gekomen, zijn we ook weer gestart met onze rubriek “van wie leerde jij het schaken”

En van wie leerde jij het schaken Eef Weenink?

Ik leerde  bij toeval schaakbord en stukken kennen in Rijswijk in een weekend dat ik met een buurtvriendje in mijn oude VW-kever  naar Den Haag/Kijkduin was gegaan,  e.e.a. in 1968. Bij Kijkduin zouden we het buurtje gaan verkennen alwaar mijn buurtvriendje was opgegroeid om vervolgens naar het strand te gaan.Het was een leuke dag en wij hadden via-via een adres in  Rijswijk gekregen om te overnachten. Dat bleek een groot statig huis te zijn en wij kregen een leuke kamer op zolder aangewezen.

Na een half uur kwam de zoon des huizes aankloppen  en vroeg ons of hij gedichten mocht voorlezen. Konden wij  niet weigeren en vervolgens ,  na enkele gedichten, vroeg hij  of wij wilden schaken.Ik kon dat niet en heb toen bij de andere twee toegekeken en daarmee de loop de stukken en de nodige regels meegekregen.

Thuisgekomen, heb ik met buurtvriendje één partij gespeeld en verloren.Jaren later in 1976 nam ik me voor zelf een schaakbord te fabriceren. Vraag me niet waarom, maar dat schaakbord heb ik nog.  Best mooi ding , haha! Begin jaren tachtig woonde ik in Leeuwarden en was vaak aan het dammen met buurmannen. Eén daarvan was hoofdklasser. Een andere buurman wilde eigenlijk liever schaken …. en ik trouwens ook.Van het een kwam het ander!   Binnen 2 jaar hadden we de schaakclub Westeinde met +- 30 leden in een mooie locatie van de wijkvereniging. Buurman en ik gingen dus in het bestuur. Maar ja,  …..  daar leer je geen schaken van.

Schaken leerde ik voor de  1-e keer door les te geven aan kinderen uit die woonwijk. We hadden er op woensdagmiddag en/of zaterdag wel 25 tegelijk aan het lessen en schaken.

Met lesmateriaal van de KNSB , voor pion-, toren- en koningsdiploma kregen we een enthousiaste groep kinderen. De diploma-uitreikingen waren altijd een feest met de KNSB -examinator erbij.

Nu,   in 2021 ,  ….. meer dan 26 jaar later leer ik voor de 2e keer schaken. Mijn leermeesters zitten nu tegenover mij bij de schaakvereniging de Toren.

Geef hierbij het stokje graag door aan Wim Flohr.

Ten to Ten

Op donderdag 11 november hebben we de uit wedstrijd tegen de schaakvereniging Combinatie het paard te Oosterbeek. De afgelopen maandag hebben zich er reeds 9 deelnemers opgegeven.

We zoeken dus nog een schaker, wie doet er mee ?

#

 

Schaakvereniging Oosterbeek

 

Rating

SV De Toren

Rating

         

1

zwart

Alexander de Roo

wit

1690

Fred Beumer

1820

2

wit

Pieter Anjema

zwart

1662

Alain van der Velden

1558

3

zwart

Piet Noordhuis

wit

1452

Tom Brans

1553

4

wit

Herman Molendijk

zwart

1437

Franke van Netten

1387

5

zwart

Albert Kroon

wit

1351

Thomas van Diggelen

0

6

wit

Ahmed Abou Arshed

zwart

1338

Peter Hamers

1334

7

zwart

Hans Derksen

wit

1300

René Reulink

1326

8

wit

Ronald Blijlevens

zwart

1300

Gert Jan Brands

1088

9

zwart

Adem Korkut

wit

1300

Roy Schreeder

0

10

wit

Daan Wielhouwer

zwart

1300

   

 

SCHAKEN IS COOL !