Beste schaakvrienden,

Ondanks het gure herfstweer waren er toch nog een aantal fanaten, die aan een mooi spelletje schaak begonnen. Binnen was het warm en gezellig, dus de Interne competitie kon beginnen.

Allereerst een hartelijk welkom voor twee nieuwe gezichten, Adrian Rijk en Storm Wieberdink.

Fijn dat ze komen schaken bij De Toren, we wensen hen dan ook veel schaakplezier.

Wat ook geweldig nieuws is, is het feit dat we door het vernieuwde lidmaatschap van Reinier Heinz. De magische grens van 35 leden hebben gepasseerd, we staan nu op 36 leden.

Binnenkort wordt  Tim Schlechter geïnterviewd door de Vierkant dat is het wijkblad van de Schuytgraaf, wie weet wat daar nog van aanwas uit gaat komen.

Door de afwezigheid van Alain, ( hij speelde extern tegen de Voorster Schaakclub) heeft Tje de toppositie nu met een minimaal verschil benaderd.  Tje won zijn partij tegen Ferdi.

Tom is een opvallende stijger, van 8 naar plaats 4. Ook Thomas steeg van 6 naar 5. Hij wordt uiteindelijk gevolgd  door Fred B, die door zijn afwezigheid zakte naar de zesde plaats. Aanstaande Maandag 8 november de laatste ronde van de periode 1. Wie wordt er de periode kampioen ?

Ons eerste team van de SOS competitie spelen uit tegen ASV 4. Team 1 van SV De Toren staat op dit moment verassend aan de leiding in groep 2 E. We wensen onze mannen veel succes bij ASV.4

Uitslagen Interne Competitie 2021 maandag 1 November periode 1 ronde 8

Tje Wing Au

-

Ferdi Berendsen

1-0

Thomas van Diggelen

-

Rolf Hendriks

½-½

Tom Brans

-

Franke van Netten

1-0

Laurens Storms

-

René Reulink

1-0

Eric de Visser

-

Fred Schonis

1-0

Jan Schoemaker

-

Peter koelman

½-½

Reinier Heinz

-

Eef Weenink

0-1

Hans van Leeuwen

-

Bart van den Akker

0=1

Ger-Jan Brands

-

Theo Giesbers

1-0

Storm Wieberink

-

Adrian Rijk

1-0

Wim Flohr

-

Ad Braam

0-1

En van wie leerde jij het schaken Ferdi Berendsen ?

Ik heb vroeger, rond mijn 20e van mijn oudere broer leren schaken. Hij studeerde in Amsterdam en had van medestudenten trucjes (herdersmat en Evans gambit) geleerd. Hij moest natuurlijk iemand hebben om te oefenen als hij het weekend thuis was. Ik heb veel met hem gespeeld en vaak verloren. Een keer heb ik het aangedurfd om mij in te schrijven voor een open toernooi, maar na 3 partijen kansloos verloren te hebben droop ik af en verloor de interesse in schaken. Later nog wel eens een boek van Max Euwe gekocht om beter te worden maar dat was lastig. Daarna heb lang niet geschaakt en  toen later het  online schaak opkwam ben ik  online (gameknot)gaan spelen. Toen ik in Arnhem kwam wonen ben ik opzoek gegaan naar een schaakclub of schaakcafés en zo kwam ik bij de Toren terecht. Mijn broer woont nu in Australië en als we spelen nog wel maar nu win ik meestal.😉

Ik kijk nu vaak op YouTube naar schaakideeën maar ik merk dat veel spelen met diverse mensen het plezier in schaken vergroot. 

Hierbij geef ik het stokje door aan Thomas van Diggelen.