Nogal wat afmeldingen deze keer, tocht lukte het Arie om weer een gelijkwaardige indeling te maken. Het resultaat mag er zijn, Bart remise tegen Rolf, en Franke remise tegen Guido. En René deed het meer dan uitstekend door te winnen van Ad.

 

Uitslag interne competitie ronde 2, op 11 februari 2019

Franke van Netten           - Guido van Kleef                   ½- ½

Gerjan Brands                  - Adam Korkut                       0 - 1

René Reulink                    - Ad Braam                            1 - 0

Jaring Siemensma           - Peter Koelman                    0 - 1

Bart van den Akker          - Rolf Hendriks                      ½- ½

Arthur Ornée                   - Arie Schouten                     1 - 0

Theo Giesbers                - Fred Schonis                       0 - 1

 

SOS Competitie

Rokade 1 – Toren 2 op Donderdag 7 Februari.

Gert Jan van Vliet             1794 – Raimond Vastenhout 1744   0 - 1

Geert Koster                     1634 - Tom Brans                   1614    ½-½

Leo van Noord                  1558 - Hans Donker               1669   ½-½

André Eisink                     1553 - Arie Schouten              1510   ½-½

Resultaat 1½ - 2½

 

Nieuws uit de ziekenboeg;

Met Jan, gaat het wat beter, Arie en ik zijn er de vorige week geweest.

Hij mocht ’s middags weer van “medi-care” af naar “zaal”

Heeft wel een slang voor de sondevoeding. Wat hem ook parten speelt is zijn kortademigheid, maar de dokter heeft gezegd dat, dat op den duur wel weg gaat.

Verder heeft hij steeds las van zijn maag, de maagsappen gaan niet weg.

Daardoor is hij steeds misselijk. De specialist gaat bekijken wat hij daar aan kan doen. Al met al zit het tegen, de chirurg had gezegd dat het een opname zou zijn van circa 9 dagen. Maar Jan, ligt nu al 4 weken in het ziekenhuis.

Jan, bedankt jullie allemaal voor de kaartjes die gestuurd zijn.

Van wie leerde jij het schaken Ad Braam ?

De beginselen van het schaken heb ik van mijn vader geleerd. Op de HBS-b, gelegen aan de Kronenburgersingel in Nijmegen, heb ik mijn kennis en kunde op schaakgebied verder ontwikkeld. Ik meen me zelfs te herinneren dat ik een keer kampioen van de school ben geweest. Ook werd er in die tijd veel geschaakt op het Canisius College in Nijmegen, waarbij met name de simultaan wedstrijden tegen grootmeesters erg leuk waren. Ik ging er met vriendjes naartoe en wanneer de grootmeester een zet aan onze borden had gedaan, werd er druk maar zachtjes overlegd welke volgende zet mijn vriendjes, rechts en links naast mij, en ik gingen doen. Het mocht uiteindelijk niet baten, geloof dat een van ons 1 keer remise heeft gespeeld, verder altijd verloren.

Na de HBS-b ben ik gaan studeren in Delft en is het schaken op een laag pitje gekomen. Na afronding van mijn studie ben ik bij KEMA gaan werken en heb het schaken weer opgepakt door bij de Turmac (sigaretten fabriek) in Zevenaar te gaan spelen. Na twee jaar ben ik gestopt omdat het werk dat ik verrichtte bij KEMA al veel hersenwerk kostte en het schaken mij geen ontspanning bracht.

De Toren kwam in beeld op het moment dat mijn kinderen gingen schaken. Mijn drie zonen hebben alle drie het schaken geleerd bij de Toren en nog onder andere les gehad van Gerjan. Van die tijd ken ik Arie, die altijd aan mij vroeg wanneer ik bij de Toren kwam schaken. Ik gaf hem als antwoord dat wanneer ik met pensioen zou gaan ik bij de Toren zou komen schaken. En ik heb mij drie jaar geleden aan mijn woord gehouden.

Vriendelijke groet,

Ad Braam

Hierbij geef ik het stokje door aan Hans Donker

Schaken in de bajes;

Dinsdag jl. gingen Arie Schouten en Theo Giesbers weer schaken in de Blue Band Bajes. Arie Schouten kon zonder problemen door het beveiligingspoortje, maar Theo had toch weer problemen.

De vorige keer ging het belletje af vanwege de riem waardoor de broek afzakte. Deze keer haalde Theo vast de riem uit zijn broek zodat het belletje daar op niet af hoefde te gaan. Maar weer ging het belletje af. De bewaker zei tegen Theo dat hij zijn schoenen maar uit moest doen en warempel, toen was het goed en kon hij doorlopen.               Theo vraagt zich af, wat hij de volgende keer uit moet doen. Ja, het valt niet mee om in de bajes te komen.

Babak gaat aanstaande maandag 18 Februari verder met de schaakles/analyse aanvang 19:00 uur

 Op maandag 18 Februari is er snel- schaken. 

U bent allen van harte uitgenodigd.