Op 3 en 10 december werden de 2e en 3e speeldag van de jeugdcompetities voor de AB en D-teams gehouden. En weer met groot succes!
Bij de AB-jeugd bereikten we de eerste plaats, Pallas bedreigde ons nog wel op de laatste dag, maar kwam niet meer over onze AB-cracks heen. Eigenlijk is het AB hiermee OSBO-kampioen geworden.... maar Er zijn 4 Gelderse AB-teams die in de landelijke KNSB-competitie meedoen. (3 teams van de Schaakmaat en SMB-AB1) Omdat daarvan Schaakmaat AB2 en AB3 zijn gedegradeerd, mogen zij met de top van de Gelderse AB-competitie in een TOPklasse strijden om de ene plaats die ook volgend jaar recht geeft om mee te spelen in de landelijke AB-competitie. Als we dat halen voor het volgend seizoen dan hebben de Torenaars weer een stap hoger gezet op de Nederlandse schaakladder! Het wordt spannend, maar het is zeker niet onmogelijk! Zie voor de fotoos van de 2e dag hieronder, maar let op: op de 3e dag viel Nadia in het AB in, omdat Peter na een zware vrijdagavond bij de senioren in Groesbeek de pijp leeg had. Klasse van Nadia !

De eindstand voor ons AB-team na de 3e speeldag

Bij de D-tjes konden we de eerste plaats in de poule niet bemachtigen. Daar was de Cirkel 1 toch weer te sterk voor ons D1....... Maar uh dat was niet ons D1 maar meer het D2. Ons D1 oefent immers als C3 mee bij de C-tjes en niet zonder succes trouwens. Goed, een geheide tweede plek van D1(2) en daarmee plaatsing voor de topklasse was bepaald een top-prestatie.
Maar dan ons D2(3 dus) ..... dat speelde ook hardstikke goed en werd na speeldagen 5e in de eindstand. Dat kan misschien ook een derde plaats voor een Toren-team in de topklasse kunnen betekenen als de 5e plaats in de andere klasse minder punten heeft behaald. Dus niet alleen ons eerste team is klasse, maar ook het 2e en 3e mogen trots zijn op zichzelf!

De eindstand voor de D-teams na de 3e speeldag
D1 en D2 staan dus 2e en 5e in totaal na 3 dagen

Wil je onze teams in de 2e ronde in Zevenaar zien?
Hier volgen de fotoos.

AB: vlnr, Sebas, Sjoerd, Rienk en Matthijs (in de 3e ronde viel Nadia in voor Peter, die Rienk had moeten vervangen)

D1: vrnl, Jan, Nick, Steven en Stefan

D2: vrnl, Maarten, Noud, Jeffrey en Mariska (op de 3e dag speelden Nino en Daan i.p.v. Noud)

Reikimaster0