De wind van voren... De nieuwe teamcaptain Ron Engelen had zich een beter debuut kunnen voorstellen. De eerste wedstrijd van het seizoen ging voor het bijna totaal vernieuwde Tweede Team met maar liefst 6½ - 1½ verloren. Titelkandidaat VSG Ermelo was duidelijk een maatje te groot voor het gehavende De Toren 2.
De strubbelingen begonnen al onderweg. Fred Beumer werd door Gerrit en zijn kornuiten uit het oog verloren en daarna bood de A28, de E25 en de N967 ook al weinig soelaas. Niettemin bracht de weg Nunspeet – Harderwijk opheldering. De bestemming kregen we na dik anderhalf uur eindelijk in zicht en daarna was het een plaatselijke praatpaal die ons Ermelo inloodste en we de match met enige vertraging konden aanvangen.

Over de wedstrijd kan ik kort zijn, temeer Ron Engelen later deze week met een uitgebreider verslag zal komen.
Gerrit Janssen kreeg al snel in zijn favoriete Oud-Indiër een remise-aanbod, wat na enig overleg werd aangenomen. In de resterende tussentijd leefden vooral de supporters Bob Beeke en ondergetekende tussen hoop en vrees. Van de 3(!) invallers weerden Jorim Radovich en Said Alizade zich kranig. Zij misten kansen en gingen mede door het gebrek aan ervaring op dit niveau ten onder. Bij Fred Beumer ging het al vanuit de opening mis en ondanks heftig verzet was hij uiteindelijk toch vrij kansloos.
Anthony Migchels kreeg op het 1ste bord een draak tegen zich, maar kwam in het eindspel met ongelijke lopers niet verder dan remise. Het schijnoffer van TC Ron Engelen kwam volstrekt niet uit de verf en zag het stuk niet meer terug. Bij John Lutgens zat het ook al niet mee. Hij leek alle troeven in handen te hebben, maar liet zich toch de kaas van het brood eten. Gelukkig haalde Jeroen Kruiver nog een halfje binnen. Na een wat aarzelend begin kwam hij met behulp van zijn tegenstander los en had de winst voor het grijpen. Een blunder in de tijdnoodfase hielp dat vervolgens weer om zeep en mocht met de remise alsnog de handen dicht knijpen.
Al met al een wedstrijd om snel te vergeten, wat een sof. Moet ik hier nu weer gaan lopen raaskallen over plichtsbesef, teamgeest etc.?


Individuele resultaten:

b.1 Lambrechts (1897) - Anthony Migchels (1997) ½ - ½
b.2 Keijer (1895) - Gerrit Janssen(1821) ½ - ½
b.3 De Hoop (1873) - John Lutgens (1710) 1 - 0
b.4 Boterenbrood (1825) - Ron Engelen (1782) 1 - 0
b.5 Westra (1813) - Jeroen Kruiver (1630) ½ - ½
b.6 De Graaf (1753) - Jorim Radovich (1690) 1 - 0
b.7 Petersen (1775) - Said Alizade (1715) 1 - 0
b.8 Lunek (1784) - Fred Beumer (1685) 1 - 0Michel Teunissen
Reikimaster0