Steenen Camer

TOREN II – Ede I 4 - 4

..

Het sterkste viertal van 't Tweede boog de achterstand van 1½ - 2½ om naar een 4 - 4 gelijkspel. Het evenwicht op bord 2 tussen Mathieu Roskam en Sjoerd Meijer werd nooit echt verbroken. Daarentegen kon Jan van Dorp een mislukte opening niet goedmaken. West voelde zich thuis.
Nog niet zo heel lang geleden waren jongens als Arnout W. Karssenberg en Vincent Vleeming vooral schakers met goede bedoelingen. Vaak bleef het daar dan ook bij. Types die de tuin winterklaar komen maken, maar bij 't poten het verschil niet zien tussen een bloembol of een ui. Tegenwoordig is alles anders. Vorig seizoen legden ze al een stevig fundament en het ziet er naar uit dat ze daar steeds meer profijt van zullen gaan trekken. De tegenstanders Renken en De Wilde bleken een maatje te klein, alhoewel dat pas in het verre eindspel tot uitdrukking kwam.

Later meer. Veel meer!!

Schaakstad VIII – TOREN V ½ - 5½

..

Aan dramatiek ontbrak het niet in deze bijzondere wedstrijd. Zeker de eerste paar uur hing er zowel een 5 - 1 als 1 - 5 uitslag in de lucht. Bloedstollend. Publiek op de banken. Aanmoedigingen van links naar rechts. Pas bij 't horen van You'll Never Walk Alone sloegen de jongens dan eindelijk toe. En hoe. Van het stelletje onkruid won Fabio vrij snel overtuigend van Brattinga. Noud kon natuurlijk niet achterblijven en stak bij de arme Frits Mooibroek een stok tussen de wielen. Op 1 been kun je nou eenmaal niet lopen.
Arne zette Eddy Homburg na veel omzwervingen midden op het bord mat. Kopman Sjoerd stelde de matchoverwinning vast door een gedegen remise. Het zal straks voor TC Jan Willem vrij lastig worden om alles te achterhalen van wat er bij Justin en Ed Blankestijn allemaal gebeurde. Mijn hemel. Justin won maar vraag niet hoe. De oudste van het stel, Matthijs de Bie gaf het slechte voorbeeld door veels te laat te komen. Foutje Bedankt! Vrij emotioneel. Op het bord herstelde hij zich rap en knap. In het late eindspel werd het mat niet gevonden, maar de tijd van tegenstander Theo Meulmeester was op.
Derhalve een klinkend resultaat: ½ - 5½. TC Jan Willem kijkt al omhoog!

Later meer!

Beker