Het gaat spannend worden, erg spannend, bloedstollend spannend!

Het gaat er echt om spannen. Hier het programma van vandaag alsook de stand van zaken voordat de slotronde van start is gegaan:

Velp is reeds gedegradeerd en de degradatieduels onderin gaan tussen:

De Toren 2 - ZSG

De Toren 3 - Wageningen 3

De Toren 3 zal dus sowieso moeten winnen van Wageningen 3 om "grote" (of beter gezegd de "oudere") broer De Toren 2 te helpen. Als dat gebeurd is een 4-4 voldoende voor zowel ZSG alsook De Toren 2 om zich te handhaven.

De Toren 3 speelt ondertussen ook gewoon voor promotie want niet alleen de nummer 1, maar ook de nummer 2 promoveert dit jaar. En de wedstrijd tussen Het Kasteel en Bennekom is zeker geen vooraf uitgemaakte zaak. Dat ASV4 zal winnen van Velp lijkt evident en hun promotie lijkt dan ook zeker.

Dat houdt dan ook in dat de wedstrijd tussen SMB2 en ASV3 eigenlijk de enige is waar in de praktijk niets meer op het spel staat.

Er wordt gespeeld in het Lorentz Ondermingscentrum, IJsselburcht 3 te Arnhem. De start is om 13:00 uur, komt allen kijken en neem de spandoeken mee.

13:00

Gruwel de gruwel. We zijn zwaar de underdog in deze match. ZSG is opgekomen met een top drie waar je U tegen zegt.

13:30

Niels staat inmiddels erg goed en daar krijgen we in elk geval positieve energie van. Ben zit nog in de theorie en heeft 4 minuten verbruikt waar zijn tegenstander ruim 40 minuten verbruikte.

Vincent heeft een opening op het bord gekregen die hij gisteren nog bekeek en voelt zich dus als een vis in het water.

14:30

Bij Vincent en Niels een duidelijke plus. Nog zeker niet genoeg om de punten al te kunnen tellen maar zeker gezien de statuur die de tegenstander van Vincent heeft geeft dit aanknopingspunten. Mathieu kruipt uit zijn schulp en ook Thomas lijkt tevreden.

Bij Ben maak ik me wel wat zorgen, qua tijd staat ie er goed voor maar qua stelling ben ik minder enthousiast. De tegenstander van Fred heeft een waanzinnig centrum met liefst 4 pionnen die het centrum bezetten. Op termijn kon dat wel eens lastig worden ondanks het feit dat de koningsstelling van de tegenstander openligt.

15:30

Het voordeel bij Niels is verdwenen en dat is wel een tegenvaller. Voor Fred geldt dat er weinig problemen hetgeen netjes is. Ben had een pionnetje voordeel maar wel compensatie voor de tegenstander, Ben is nu ten aanval getrokken. Mathieu begint steeds lekkerder te staan. Thomas zwoegt en ploetert, lijkt nog wel een plusje te zijn maar zijn tegenstander werkt zeker niet vrijwillig mee aan zijn eigen ondergang.

Het grootste ratingverschil zit op bord drie en eigenlijk is daar weinig van te merken. Merlijn heeft veel tijd nodig maar onderschatten zullen we hem nooit.

Vincent heeft nog steeds een mooie plus en domineert het bord. Rein heeft wat kleine probleempjes om op te lossen.

Voorlopige prognose: ZSG wint met 4,5-3,5

In de tussentijd gaat het bij De Toren 3 ook niet echt lekker. Nog niemand die heeft opgegeven maar twee borden staan inmiddels duidelijk verloren.

15:45

Een pijnlijke fout op bord 5. Mathieu denkt de winnende zet te doen ( en dat dachten eerlijk gezegd Thomas en ik ook), maar de tegenstander heeft één dodelijk verweer. Op slag is de stelling verloren. Thomas zelf heeft een pion weggeprutst en staat dus ineens ook minder.

16:30

Fred haalt een halfje binnen en daar zij we tevreden mee. Mathieu leeft nog maar met Paard en Toren tegen Dame wordt het zwaar.

Ben staat voor in tijd en qua stelling, zal het voldoende zijn? Het blijft altijd moeilijk om een toren-eindspel te winnen. Niels gaat nu dan toch echt winnen. Thomas staat inmiddels twee pionnen achter en dat lijkt kansloos.

Jan-Willem van Willigen blijft het goed doen tegen Merlijn Donk. De stelling is nog steeds behoorlijk in evenwicht en Merlijn zit in tijdnood.

Vincent heeft nog steeds een plus hoewel het moeilijk zal zijn om dit te winnen.

Rein zit nog steeds in zwaar weer maar heeft geen grote problemen.

Bij Wageningen 3 - De Toren 3 is de stand 3-3 maar moeten we goed hoop houden.

16:45

Vincent verliest, heb niet gezien waar dit mis ging.

Rein remise en daar mochten we niet meer van verwachten (ook niets minder natuurlijk).

Wageningen 3 lijkt zowaar op bord te gaan winnen en dan is 4-4 het hoogst haalbare. Dat houdt dan ook in dat De Toren 2 moet winnen en dat lijkt teveel van het goede.

17:00

In tijdnood is alles mogelijk. Jan-Willem komt verloren te staan door matnetje dat zijn tegenstander neerlegt.

Niels wint! Chapeau! En Ben staat nu echt gewonnen door een slip of the pion door zijn tegenstander.

Thomas staat verloren en Mathieu kan echt niet meer winnen, dus ... ehm ... 4-4 lijkt echt het maximaal haalbare.

17:15

Ben wint. Bij Jan-Willem zijn de rookwolken opgetrokken en hij heeft twee pionnen voor een Paard gegeven. Theoretisch zijn er daar nog remise-kansen.

Mathieu en Thomas vechten voor wat ze waard zijn maar reëel bekeken is het tegen beter weten in.

Wat nog veel erger is, het bier is op!

17:30

Thomas geeft het op. 3-3 met twee borden gaande die beiden minder staan.

18:00

Jan-Willem staakt de ongelijke strijd maar mag absoluut trots op zijn partij zijn. Hiermee lijkt het lot van De Toren 2 ook bezegeld want slechts een wonder kan ons redden. Mathieu speelt met één pion en Toren tegen één pion en Dame. Het lijkt dus einde verhaal voor De Toren 2 in de promotieklasse.

18:03

Mathieu verliest, geen idee wat er gebeurde op het einde.

Hiermee komt een einde aan drie seizoen promotieklasse. Jammer, helaas, over en uit. Op naar 't Moortgat waar hopelijk wel gewoon bier te verkijgen zal zijn.

De Toren 1 speelt 4-4 en is dus afhankelijk van de andere uitslagen.