13:15 uur.

De wedstrijd is begonnen. Voor het eerst spelen de eerste drie teams gelijk thuis, nu ja het eerste wacht nog op de tegenstander. De borden weer eens wat door elkaar gegooid.

1) Catheleijne    5) Jorick
2) Fabio            6) Maurice
3) Mees            7) Sjoerd
4) Marcella       8) Iris

We spelen dus met één invaller omdat Martijn er niet bij kon zijn. De voorbespreking is er geweest. Helaas zonder Catheleijne want die stond in de file. Kort de opstelling besproken en het doel van vandaag: Handhaving in de top en bij winst voor het kampioenschap, waar ik volgens mij de enige ben die daar in geloofd. Het was koud dus snel weer naar de zaal. Mees maakte aanstalten voor een yel, hield zich toch nog in maar het idee is geboren.

14:45 uur
Als je achter de bar staat dan zie je toch minder van de wedstrijd. Nu ik een rondje heb gemaakt ben ik wat minder optimistisch. De eerste drie borden staan minder en van de borden 4,5, en 7 valt nog niet veel te zeggen. Maurice heeft een iets betere stelling en Iris staat wat mij betreft ook iets beter.
Ach de middag is nog jong en er kan van alles gebeuren.

15:30 uur
Fabio heeft opgegeven. Geen uitzicht meer op remise, gewoon niet zijn dag vandaag. Catheleijne staat erg onder druk. Ze had in de opening beter die pion niet kunnen verdedigen, want door in de verdediging te schieten zijn haar stukken slecht ontwikkeld. Bij de overige borden is het rustig afwachten.

16:30
Een uur verder en het ziet er slecht uit. Catheleijne heeft goed gespeeld maa reen leuk offer deed haar uiteindelijk de das om. Jorick liep in een voor zijn tegenstander bekende val. O ja hij heeft ook een rating van boven de 2000. Maurice heeft remise aangenomen. Na een betere opening gaf hij wat ruimte weg. 3½-½ achter is geen stand van joepie. Moet er wel gezegd worden dat de tegenstander natuurlijk wel goed is.

17:15
Het is nog net niet over. Sjoerd heeft gewonnen, een mooie pot. Mees heeft een stuk gewonnen in de tijdnoodfase. Marcella zit in een pionnen eindspel met mogelijkheden en Iris staat minder en ik ben bang dat ze het niet red. Het zag er heel slecht uit vandaag, winnen zit er niet meer in.

17:50
Helaas Iris gaat het niet redden. Gevochten voor wat ze waard is een goede partij met één klein smetje. Blijft Mees over, die heeft zeker kansen, maar het is nog niet gedaan. Marcella is helemaal blij met de tatoeages die bij de chocomel zaten.  Mees heeft de overwinning binnen. Slechts een minimaal verlies en daar komen we goed mee weg.