En wederom is het niet gelukt om het vaste team compleet te laten optreden. Dit keer was het weliswaar ‘slechts’ de coach die wegens ziekte niet aanwezig kon zijn, maar dat kan net het stukje motivatie zijn dat dan gemist wordt door het team.

Ik heb mijn best gedaan om aan de vaste traditie (teambespreking 15 minuten voor de wedstrijd vast te houden), maar ja, als je dan nog maar met zijn drieën bent, dan heeft dat ook niet echt veel zin. Gelukkig waren we 5 minuten voor tijd met genoeg mensen om voor de winst te gaan en slecht 5 minuten na de start van de wedstrijd waren we compleet.

Opstelling:

Velp 1 - De Toren 3 (jeugd) 3
- 5
1. (z) Jan Schadd - Fabio Bravo 0 - 1
2. (w) Nick Mulder
- Mees van Osch 1 - 0
3. (z) Bert Janssen - Marcella Gunther 0 - 1
4. (w) Erika Belle - Jorick Laan 1 - 0
5. (z) Jaroslav Liska - Catheleijne Sanders ½ - ½
6. (w) Eric de Winter - Sjoerd van Willigen 0 - 1
7. (z) Hans van Capelleveen - Maurice van Eijk ½ - ½
8. (w) Walter Manschot - Martijn van Blitterswijk 0 - 1

13:30 uur:

Nog niet veel te zeggen. Om 2 borden wordt er flink aangevallen om de Koningsvleugel (Marcella en de tegenstander van Martijn). Dat lijkt spektakel te gaan worden.

14:05 uur:

Even een rondje langs de borden.

Fabio lijkt een vervelende zet gedaan te hebben, want zijn tegenstander denkt er al zeker 20 minuten over na. Fabio staat daardoor ruim voor in tijd.Ook Mees staat ruim voor in tijd. Is nog niet veel van te zeggen.
Marcella staat aanvallend, maar kan nog niet doordrukken. Ze is de enige die een kleine tijdsachterstand heeft.
Ook Jorick staat flink voor in tijd. Zijn tegenstandster gebruikt op dit moment erg veel tijd, terwijl Jorick à-tempo zijn tegenzetten doet. Als dat maar goed gaat.
Catheleijne en Sjoerd staan gelijkwaardig met hun tegenstander.
Maurice staat iets aanvallender, maar Martijn staat juist weer iets onderdruk.

14:15 uur:

Het is eerste punt is binnen. Fabio zijn tegenstander deed de verkeerde tegenzet en kon vervolgens ophouden. 1-0 voor Toren 3.

14:30 uur:

Ik was er even niet, maar Jorick lijkt een offer aangenomen (Loper tegen pion, maar zijn Koning staat nu voor zijn pionnen. De Dame van de tegenstandster komt erbij. Ik geef hem niet veel kans meer.
Martijn heeft ook net een offer aangenomen van zijn tegenstander (Paard tegen 2 pionnen). Er dreigt echter een aftrekaanval op zijn Dame. Even later lijkt het er toch nog redelijk uitgekomen te zijn.

14:55 uur:

Jorick heeft zijn Koning kunnen redden, maar wel ten koste van 3 pionnen en een kwaliteit achterstand. Dit is niet meer te redden zo lijkt het, maar vorige wedstrijd had hij een vergelijkbare situatie en pakte toen toch nog de winst. De rest staat allemaal nog redelijk gelijk.

14:59 uur:

vers van de pers. Martijn wint na een mooie aanval waarbij de Dame van de tegenstander kon pakken. Die wachtte dit niet af en gaf op: 2-0 voor Toren 3.

15:45 uur:

Nog maar weer eens een rondje langs de borden:
Mees voert de druk op en lijkt voor een pionnetje winst te gaan.
Marcella staat gewonnen, maar moet het nog wel weten af te maken. Dat is aan haar echter wel toe te vertrouwen.
Jorick heeft opgegeven. De pionnen van zijn tegenstandster waren niet meer te stoppen. Stand 1-2 voor Toren 3.
Catheleijne staat nog steeds gelijk, maar Sjoerd heeft zijn Dame ingeruild voor een Toren en 2 stukken. Dat ziet er goed uit!
Maurice heeft het niet echt gemakkelijk. Het staat erg vol in het midden en er is weinig ruimte op ‘te trucken’.

16:05 uur:

Marcella heeft gewonnen. 1-3 voorsprong.
Maurice dacht een mooie truck te doen, maar kwam bedrogen uit. Hij staat nu een Toren tegen 2 pionnen achter. Hij heeft echter nog wel de aanval. Laten we hopen dat dat voldoende is.

16:10 uur:

CDe tegenstander van Sjoerd gelooft het verder wel. Zijn Dame heeft geen tegenspel tegen Sjoerd zijn Toren, Loper en Paard. Stand: 1-4. Nog een halfje te gaan voor de winst. Ondertussen is Maurice voluit in de aanval en lijkt voor eeuwig schaak te gaan. Er lijkt echter een ontsnappingsmogelijkheid voor de tegenstander.

16:15 uur:

Maurice van Eijk had al eeuwig schaak weten te forceren en gezien de stand leverde ons dit natuurlijk het winnende halfje op. Chapeau! De winst is al binnen, nu kijken wat er nog meer in het vat zit. En wat er in het vat zit verzuurd niet.

16.45 uur:

Zoenen Marcella heeft even de computer over genomen. Zoenen Alleen Mees en Catheleijne zijn nog bezig. Zoenen Volgens Fabio staat Catheleijne gelijk. Zoenen Ik zag echter voor de tegenstander wel kansen, maar ik zie wel vaker dingen verkeerd dus laten we hopen hier ook. Zoenen Mees staat een pion achter. Zoenen Eigenlijk moet ik naar boven lopen en kijken hoe het er echt voorstaat. Zoenen Maar ik heb inmiddels weer iets onzinnigs om te vertellen :). Zoenen Kijk, sinds afgelopen maandag, drink ik voor 4 weken geen cola meer. Zoenen De mensen die mij goed kennen, denken nu: "WAT?! dat is onmogelijk" maar het is me tot nu toe gelukt. Zoenen Zelfs vandaag, bij de competitie, heb ik geen cola gedronken. Zoenen Iets wat ik normaal wel altijd doe. Zoenen En toch.... heb ik gewonnen :) raar :) maar goed. Zoenen Tot zo ver de onzin.  Zoenen Ik ga wel weer kijken hoe het bij de laatste twee spelers staat. Zoenen Adios amigos.

17:30 uur:

Catheleijne weet remise te houden. Stand dus: 2-5. Alleen Mees is nog bezig in een erg lastig eindspel. De tegenstander heeft een pion op de 7e rij en beiden hebben 2 Torens, 1 (ongelijke) Loper en 4 pionnen. Dit kan nog wel even duren.

18:30 uur:

Helaas was de dongel al vertrokken, waardoor de laatste update pas vanaf thuis gedaan kon worden.  Bij deze dan:

Mees heeft het helaas niet gered. Zijn Torens waren door de pion op de 7e rij op de onderste rij gepend. De druk werd steeds groter en uiteindelijk was mat niet meer tegen te houden.
Hierdoor is de eindstand gekomen op: 3-5 voor Toren 3.
Een mooie overwinning die naar meer smaakt. Volgende keer tegen ASV3 zal het echter eens tuk zwaarder zijn, maar deze overwinning geeft hoop.