De wedstrijd tegen koploper ASV 3 is een ware uitdaging. Hoe treden wij die als team tegemoet. Laat ik beginnen met de opstelling.

Raimond Vastenhout     -  Jochem Woestenburg  0-1
Martijn van Blitterswijk -  Martijn Boele              0-1
Sjoerd van Willigen       -  Daan Holtackers         rem
Fabio Bravo                  -  Remco Gerlich           1-0
Mees van Osch             -  Gerben Hendriks        1-0
Marcella Gunther           -  Wouter Abrahamse    1-0
Jorick Laan                    -  Ivo van der Gouw       1-0
Catheleijne Snders         -  Kees Sep                    0-1

Voor het eerst een tactische opstelling. Heel fijn voor Raimond die mag invallen op bord 1. Jammer voor Maurice die ziek thuis moet blijven. Eens kijken wat dit ons gaat brengen. De doelen zijn wel gesteld in de teambespreking. Toen ik stelde dat ik winst verwacht op borden 4 t/m 8 werd vriendelijk gezegd dat bord 3 ook een punt zal worden.

14:00 uur
Er valt nog niet veel te zeggen, maar wat wil je na pas 1 uur. Behalve het bord van Marcella, daar is wat geks aan de hand. Dat is meer een stelling a la Jeroen van O, zoiets kom je dus in geen enkel openingsrepertoir tegen. Wel een pion voor maar wat dat betekent in zo'n stelling? Wel goed om te zien hoe rustig de heren op de eerste drie borden er bij zitten, alsof het de gewoonste zaak van de wereld is. Ik ga nog eens rustig wachten op wat er gaat komen.

14:45 uur
Het lijkt erop dat Raimond het moeilijk gaat krijgen en de aanval is de beste verdediging. Erik, bedankt voor de hint, ja soms is het al lastig om de opstelling juist op te schrijven. Verder kreeg ik nog commentaar op de stelling van Marcella, het blijkt toch theorie te zijn. Het gebrek aan kennis was al wel duidelijk, maar blijkbaar gaat de theorie veel verder. Fabio heeft een pion gewonnen, maar de stelling is in evenwicht. De tegenstander van Sjoerd is hard aan het denken, wat ik maar als goed teken beschouw. Jorick staat een pion achter en in stelling ook wat minder. Op de andere borden staat het nog redelijk gelijk.

15:30 uur
Net met een expert gesproken. Hij ziet goede mogelijkheden voor ons team. Het lijkt me enigszins optimistisch maar wel is dit het geluid wat ik graag hoor. Maar wat ik er ook van vind, de spelers stralen vertrouwen uit en bij een aantal borden ziet het er goed uit. Raimond en Martijn hebben het moeilijk, dat was te verwachten. Toch zie je ze van alles proberen om het de tegenstander zo moeilijk mogelijk te mken. Sjoerd staat een pion voor. Fabio, Mees, Catheleijne en Marcella staan redelijk goed. Jorick heeft het iets moeilijker met een pion achter, maar het is zeker nog niet voorbij.

Een tikje op je schouder, even opletten captain, Mees heeft gewonnen, goed voor het team zoals hij het zegt. Zeker een positief begin.

16:30 uur
Ik loop even achter. Martijn heeft verloren, was opeens een stuk kwijt, helaas. Sjoerd heeft een mooie remise gespeeld. Ondertussen leek Fabio's aanval niet door te slaan, maar hij heeft opeens een stuk tegen twee pionnen, dat ziet er goed uit. Catheleijne doet haar best maar mat lijkt niet meer te vermijden. Raimond vecht door zelfs met een stuk achter, hij had gehoopt een stuk terug te winnen maar dat zat er net niet in. Marcella leek een mooie aamval te hebben, maar ik ben er niet meeer zeker van. Jorick zoekt de aanval weer en heeft zijn pion weer terug. En weer valt er nog steeds niets van te zeggen.

Vijf minuten later en Fabio heeft gewonnen, het lijkt erop dat de opstelling gaat werken. Goed om te zien.

16:50 uur
Marcella heeft gewonnen! Prachtig de druk opgevoerd en afgemaakt. Het ziet er goed uit, zelfs de tegenpartij gelooft er niet meer in. Jorick staat beter en Catheleijne heeft de aanval afgeslagen, staat iets minder, maar je weet het nooit. Het zal een stunt zijn als dit gaat lukken!

17:25 uur
Het is bloedje spannend. Jorick mist net een winnende zet. Remise moet hij zeker kunnen halen, maar de winst dat zou helemaal mooi zijn. Vele toeschouwers rond het bord en de spanning loopt op.

17:50
Eerst een biertje want de winst is binnen. Twijfelde ik nog aan de winstkansen, Jorick bracht hem binnen. Is hij daarmee de match winnaar of is Sjoerd dat met zijn halfje op bord drie. Of was het de opstellingen, wat maakt het uit wij verslaan ASV3, de mede koploper, en daar mogen we heel trots op zijn!