Afgelopen vrijdagavond werden er 3 wedstrijden vooruit gespeeld.

De reden hiervoor was dat de vakantie  voor deze spelers was begonnen .

Op bord 1 speelde Jorick Laan met wit tegen Hans van Capelleveen, Catheleijne Sanders speelde op bord 4 met zwart tegen Carel Huiskamp en Yassine Mouhdad speelde op bord 7 tegen Leen van Dalen.

De wedstrijd zou om 20:00 uur beginnen op verzoek van Velp. Dit liep iets uit, 10 minuten later werden de eerste zetten gespeeld. Na een uur spelen stond Catheleijne er vrij goed voor. Jorick had het vrij lastig en Yassine stond er ook wel goed voor.

Hoe later het werd des te beter kwam Jorick te staan. Catheleijne raakte iets meer in de verdrukking en Yassine stond nog steeds goed.

Jorick had het nog steeds vrij lastig ondanks dat hij er wel beter voor stond. Yassine speelde ook goed verder en dat zag er goed uit voor ons. Catheleijne moest heel erg opletten en steeds naar de juiste verdediging zoeken. Dit deed Catheleijne erg goed zelfs zo goed dat ze langzaam weer de regie in handen nam en de tegenstander weer onder controle had.

Hans van Capelleveen maakte een foutje waar Jorick gelijk gebruik van maakte en dat was 1-0 voor ons. Catheleijne kwam in tijdnood in een gewonnen eindspel, alleen wou Carel niet opgeven ondanks dat Catheleijne voor de tweede keer promoveerde. De eerste promotie had ze geofferd tegen een loper zodat ze 2 zetten later gelijk weer promoveerde. Het is voor sommige volwassene moeilijk te verkroppen dat ze van een jeugdspeler verliezen. Yassine had volgens mij ook kans om te winnen maar hij koos de verkeerde optie. Dit werd remise zodat we nu leiden met 2½-½.

Aanstaande vrijdag staan de andere 5 partijen op het programma,ook deze zullen om 20:00 uur beginnen. Als het goed is dan is het vrijdag een stuk rustiger om te schaken want nu was er een bingo aan de gang in de andere zaal en dit kon je goed horen in de speelzaal. Overigens kon Velp hier niet veel aan doen want de bingo stond al een tijdje vast en daarom wouden ze graag aanstaande vrijdag spelen.