Ondanks dat we ook deze keer het helaas zonder onze kopman moesten doen (helaas had de griep hem geveld), ging het deze keer een stuk beter.

Op verzoek van onze tegenstander was de eerste wedstrijd al op vrijdag 6 november gespeeld.

Rik nam de honneurs waar en wist binnen en uur al het eerste punt binnen te halen.Lees meer
Een weekje later stonden we dus al op een 1 – 0 voorsprong toen we de avond moesten beginnen.

Niels Matser kon gelukkig weer ons uit de brand helpen en ik wil hem daarom via dit verslag nogmaals hiervoor bedanken.

Catheleijne sloeg direct in het begin van haar partij al toe.
Het duurde daarna nog wel even, maar zij was toch de eerste die het punt binnenhaalde.
Dat was dus 2 - 0.

Jorick kwam lekker uit te opening en snoepte steeds meer pionnetjes van de tegenstander.
Ik kwam uiteindelijk op 3 pionnen voorsprong. Met een wanhoopsdaad van de tegenstander die netjes gepareerd werd, pakte Jorick een punt. En nog een punt 3 – 0.

Vincent kreeg pas een half uurtje voor de wedstrijd te horen dat hij op bord 1 kwam te spelen.
Daar trof hij een geduchte tegenstander die hem heel langzaam steeds verder onder druk wist te zetten.
Dat kostte Vincent erg veel tijd en dat bleek uiteindelijk niet houdbaar.  Helaas 3 – 1.

Helaas zal Niels deze invalbeurt voor hem als een minder leuke herinnering bij blijven,
want hij ging na een zware strijd ten onder waarbij met name de tijd hem parten heeft gespeeld.
En toen was het 3 – 2. Nog niets aan de hand.

Maar ja, soms zit het mee en soms zit het tegen.
Nadia was lekker uit de opening gekomen en in het middenspel wist ze een stuk te verschalken
(weliswaar tegen een paar pionnen, maar dat was geen probleem wist ze me te vertellen).
Maar ja, als je dan het stuk zomaar inlevert, dan is het ook gelijk over en uit.
Ook Nadia wist het dus niet te redden. En toen was de strijd weer helemaal open: 3 – 3.

Maurice kreeg een offer tegen, maar juist in die periode was het erg rumoerig en kon hij zich niet goed
concentreren. Daardoor verspilde hij bijna een half uur (kan ietsje minder zijn), maar klaarblijkelijk
deed hij toch de juiste zet, want het offer sloeg niet door. Hij wist het echter nog uitermate spannend
te maken en met nog 1:30 minuut op de teller wist hij  zijn pion te promoveren tot Dame.
De tegenstander gaf toen gelukkig op, want ik weet niet of de resterende tijd voldoende was geweest.
De remise was alvast binnen: 4 – 3.

Thijs wist het pas echt spannend te maken. Halverwege de partij zag ik het niet meer zitten,
maar Thijs wist me te vertellen dat hij een klein plusje had.
Dat bleek ook wel, hoewel hij als laatste partij de wedstrijd wist te beslissen in ons voordeel:  5 – 3.

Al met al een zeer spannende avond die we in ons voordeel wisten te beslissen.
Dat smaakt in ieder geval naar meer en eens kijken of we de volgende keer het ook kunnen zonder invaller(s).

Hieronder dan de uitslag:

TOREN 4    -  Zutphen
1. Vincent                    -  E. Kloppers               0 - 1