Een spannende avond met 4 teams aan de bak. Drie externe en Toren 3 voor de Osbo Cup.

Carlos verzorgt het verslag van Toren 7

20:00 uur

De jeugd teams zijn wat eerder begonnen. Na een toekomstwoord nog even de administratie bijwerken. Bij Koen toren 9 gaat het snel. Heel snel een stuk voor en nu opeens weer een stuk minder. Dat kan alle kanten op!

Verder ziet het er nog rustig uit ook al zijn er bij Alec ook al veel stukken af.

Opstellingen

Toren 3 voor OSBO Cup


Fabio Bravo        -  F vd Wal
Mees v Osch       -  C vd Waardt
Marcella Gunther -  JH Neutenboom
Jorick Laan         -  B Dodeman

Toren 4
Iris Roelofs               -  Alexander  Bouwsma
Erik Duijm                 -  Aad vn Wieringen
Yassine Mouhdad      -  Sjaak Thuissen
Raimond Vastenhout  - Dick Arts
Alec Wolters             - John Smits
Kyra Tiana Kers       - Paul Nillessen
Agnes Choynacki     -  Koen Hendriks
Maureen Naber       -  Ric van Nispen

Toren 9

Man Hiem Cheung    -  Joop de Feytor
Lodewijk Entrop       -  Louis van de Vos
Amber van de Broek - Roel Bor
Fabian Naber            - Jan Blokpoel
Koen Bruning            - Paul Numan
Si Man Cheung        - Bas Faassse 

T920:30 uur

Toren 9
Aan de eerste 4 borden wordt rustig gespeeld. Wat van bord 5 niet gezegd kan worden. Heel veel mogelijkheden die niet worden benut, van twee kanten. Helaas kon Si Man het niet laten haar dame weer weg te geven en heeft verloren. Kijk ook eens naar de plannen van je tegenstander!

Toren 3
Dat gaat zoals verwacht wat rustiger. Alleen Mees lijkt een pion te gaan winnen, van de andere borden valt nog weinig te zeggen. Ik zie mogelijkheden voor Marcella.

Toren 4
Raimond heeft gewonnen. Heel direct! Goed gespeeld. Helaas gaat Agnes er vanaf. Verder zijn er zeker mogelijkheden. Maureen houdt goed stand tegen een aanval op de dame vleugel.

 21:00

Toren 3
Even bij toren 3, want Jorick is bezig en dreigt een pion te winnen die Mees al binnen heeft. Fabio en Marcella doen het rustig aan. 

Toren 9
Koen stat een loper tegen een paar pionnen en heeft de toren van zijn tegenstander ingesloten. Fabian staat een kwaliteit en een pion voor. Man Hiem staat gelijk en Lodewijk zit in een lastig eindspel. 2-0 achter maar nog niet verslagen.

T4_a121:30 uur
Toren 9
Koen heeft gewonnen, even wat slordig in het begin maar mooi afgemaakt. Fabian heeft een goede pot gespeeld maar de toren van de tegenstaander kwam binnen. 3-1 achter en ik ben bang dat we het niet gaan redden.

Toren 4

Erik staat een stuk voor, Kyra Tiana in de aanval. Bij Iris en Yassine valt nog niet veel te zeggen en Maureen staat na het afslaan van de aanval nog gelijk. Alec staat ook gelijk. 1-1 en er zijn mogelijkheden.

Met Toren 7 gaat het minder, ieder bord punt wat ze halen is meegenomen.

Toren 3
Jorick heeft een kwaliteit en een pion, dat ziet er goed uit. Marcella doet het rustig aan en wacht zoals altijd op het juiste moment. Mees lijkt zijn tegenstander onder druk te zetten, met een pion voor. Fabio heeft het zwaar, maar hopelijk geeft dat de juiste prikkel.

22:00 Uur

Toren 9
Toren 9 heeft verloren. Lodewijk speelde een goede partij en zijn tegenstander was blij dat hij de laatste pion kon slaan; een mooie remise. Man Hiem vecht nog door hij staat onder druk maar staat niet slecht.

Toren 4
Bij Toren  4 is nog niet veel veranderd. Alleen Kyra Tiana heeft  vier tegen drie pionnen; de rest is van het bord. De tegenstander heeft opgegeven. Mooi aanvallend gespeeld en beloond. 2-1 en wat komt er nog bij?

Toren 3
En hoe gaat het met Toren 3, even kijken. Fabio heft twee pionnen tgen een loper, mar de stelling is niet goed genoeg. Jorick heeft er nog een pion bij. Wanneer komt Marcella in actie? Mees heeft de stelling van zijn tegenstander stuk gespeeld, maar is dat genoeg?

OSCOcup22:30 Uur.
Toren 9 is klaar. Man Hiem hoopte nog op de tijd maar helaas. 1.5 - 4.5

Toren 4
Maureen heeft verloren. Het openen van de lijn gaf de tegenstander een mooie aanval. Een klein foutje dat hard wordt afgestraft. Yassine wil remise aanbieden, maar zijn tegenstander is niet zo gretig, maar toch aangenomen. Wie gaat het verschil maken?

Toren 3.
Ik word hier niet echt vrolijk van. Jorick is zijn voorsprong kwijt. Mees staat onder druk en op Marcella moeten we nog steeds wachten, wt we dan ook maar doen.

T4a223:00 uur
Toren 4
Iris heeft haar partij gewonnen. Met een schijnoffer zette ze de tegenstander zo onder druk dat deze geen uitweg meer zag. De winst is binnen. Alec vecht nog verwoed door maar hij heeft zo weinig tijd, maar toch goed om te zien hoe hij er voor knokt.

Toren 3
Toren 3  heeft het moeilijk. Kan Mees die pion nog stoppen? Fabio schaakt rustig door, maar zijn tegenstander ook. Het moet dus van Jorick en Marcella komen. Een zwaar gevecht. Slaagt Wageningen 3 er weer in om een Toren team uit te schakelen?

 Over en uit Jorick haalt eerst een punt binnen, maar daarna is het gebeurd. Mees remise dan denk je nog van.......... Maar Fabio en Marcella moeten helaas het hoofd buigen.

Blijft over om Moniek en  Hetty voor de goede zorgen. Na deze enerverende avond en met deze uitslagen moeten we maar denken de jeugd heeft de toekomst.

Voor de portret foto's van T3, T4 en T9 klik hier