De slotronde in Groesbeek beloofde een spannende avond te worden. Variant en Mook, beide koploper met 11 punten moesten tegen elkaar. Onderin was het ook spannend wat betreft de strijd om degradatie te ontlopen. Gelukkig stonden we veilig in de middenmoot.

Het begin was niet echt bemoedigend. Al ec won al vrij snel een stuk maar zijn offensieve dadendrang werd hardhandig afgestraft in een niet te voorkomen matdreiging. Agnes had de kans oor het  om een gepend stuk te winnen, maar werd later toch overrompeld door de tegenstander.
Yassine leek aanvankelijk beter te staan, maar kwam na het ruilen van een aantal stukken in een niet te houden eindspel terecht.
Met een 3-0 achterstand en een over het algemeen wat mindere positie op de overige borden waren de vooruitzichten niet erg rooskleurig.

Beleefd werden de remise aanboden afgewimpeld, de rug gerecht en werd en gevochten als leeuwen.
Erik bracht de kentering en behaalde het eerste punt. Raimond wist een gelijk staand eindspel nog bekwaam te winnen. Iris won fraai een pion en maakte het vakkundig af, De stand was weer 3-3.
Maureen stond iets beter, maar het eindspel was best nog moeilijk. Met weinig tijd op de klok werd het remise.
Het alles beslissende punt kwam van Kyra Tiana. Ze kwam iedere keer wat minder te staan en de tegenstander had op een gegeven moment de stukken voor het uitkiezen. Een nederlaag leek een kwestie van tijd.

Maar wat de tegenstander over het hoofd zag dat het niet altijd om materiaal gaat. Nadat hij eerst een paar pionnennetjes had opgepeuzeld ging hij nu voor de stukken. Op een gegeven moment stonden bijna alle stukken van Kyra Tiana in, kiezen was moeilijk. Kyra Tiana gooide het over een andere boeg en ging vol in de aanval. Ze begon de koning te bestoken en de tegenstander restte niets anders dan al het materiaal weer terug te geven, wat resulteerde in een prachtige overwinning. Triest voor hen dat ze daarmee ook degradeerden.Variant uit Huissen werd de terechte kampioen.

Al met al een mooi seizoen, waarin ons team hard is gegroeid. Volgend jaar kan beslist gestreden worden om het kampioensschap.

De invallers Dick, Paul en Frank hartelijk bedankt vallen en altijd paraat zijn.