De wedstrijd is begonnen, de 1e ronde van de nieuwe competitie met een nieuw team. Koningswaal uit altijd moeilijk!  Het 3e van vorig jaar had veel moeite om in de beker van ze te winnen.

 

T4_groepOns team

1) Erik         5) Alec

2) Dick        6) Quirine

3) Frank      7) Noah

4) Maureen   8) Geert

Natuurlijk begonnen met de teambespreking. Benadrukt dat het een team sport is. De rol van de teamcaptain uitgelegd. Alles begeleid van enig gegiechel, ik noem geen namen.

De opening.

Frank heeft een vreemde opening, misschien theorie? Drie pionnen achter en een open koningsvleugel, maar wel met een dreiging op f7, dat wordt afwachten.  Bij Alec lijkt het al over een stuk achter met geen enkele compensatie. Mijn eerste 6 zetten gingen nog maar daarna werd het al snel minder. Dick, Maureen, Quirine en Geert doen het wat  rustiger aan. Geert krijgt een aanval over de koningsvleugel, eens kijken hoe hij daar op reageert. Noah heeft zijn stukken goed ontwikkeld zijn tegenstander vooral pionnen.

1erik  2dick  3frank  4maureen

20:30 uur.

Het gaat niet goed. Ik heb een zetje over het hoofd gezien en de druk neemt daardoor veel toe.

Geert verdedigt volop en zijn tegenstander is wat slordig. Dick houdt stand. Bij Noah, Quirine en Maureen staat het gelijk. De positie van Alec is niet beter geworden. Bij Frank lijkt er wat meer ruimte te komen. Bij mij gaat het snel voorbij. Een intuïtieve zet van mezelf doet mij de das om. Ik kan niet zeggen dat ik daarmee het goede voorbeeld heb gegeven 0-1.

 21:30 uur.

Alec knokt om er nog een remise uit te halen. Geert staat een stuk voor tegen twee pionnen en de vrij a-pion van zijn tegenstander houdt hij goed tegen. Helaas staat Dick een kwaliteit achter en onder druk. Bij Frank weet ik het nog niet. Het wordt wat saai maar bij de dames en Noah moet de beslissing nog vallen. Heeft Alec nog een kans, hij vecht zich aardig terug. Geert gaat nog steeds goed, Quirine heeft al veel tijd gebruikt, net als de tegenstanders van Noah en Geert. Bij Maureen is nog steeds alles rustig. En Dick, die lijkt langzaam weggespeeld te worden. Voorlopig zet ik mijn geld op Geert.

De tegenstander van Alec gaat de fout in en laat zich mat zetten! Onverwacht komen we op 1-1

5alex  6_q  7noah  8geert

22:00 uur.

Geert wint een pion en komt nog beter te staan. Dick weert zich kranig en weet zijn tegenstander goed bezig te houden met een kwal  achter. Quirine heeft remise aangeboden, even voor de duidelijkheid, in overleg. Maar die werd niet aangenomen. Maureen lijkt iets onder druk te staan, maar er tekent zich nog niets. Volgens Geert heeft Frank mat in drie over het hoofd gezien, dat moet nog blijken. Maar een trippel rand pion zie je toch niet zo vaak. Bij Noah is alles rustig, behalve dan dat hij in tijd ruim voor staat.

zaal22:15 uur.

Helaas is Quirine onder de door haar zelf opgebouwde tijdsdruk ten onder gegaan. Maureen beaamde dat het erfelijk lijkt 1-2. Aan voor spellingen wil ik me niet wagen maar Geert gaat winnen. Dick en Maureen hebben het erg moeilijk en Frank probeert een nieuwe mat web te spinnen. Noah gaat er nog voor, maar ik durf er niets van te zeggen. Let je even niet op en daar heeft Noah een winnende aanval. De tegenstander maakt de verkeerde keuze en mat kan niet voorkomen worden

2-2.  Zo blijft het spannend. Geert speelt het keurig uit. We staan voor!!!!!  3-2.

22:30

Ook Dick redt het niet, tot het laatst bleef hij azen op een kansje maar hij kreeg deze niet. Maar Frank gaat goed. Hij staat een stuk voor maar krijgt hij nog een pion gepromoveerd? Zijn tegenstander ruilt de loper af tegen het paard. Met de goede loper bij de randpion is het verhaal over en uit 4-3.

Het blijft spannend tot het eind. Maureen heeft veel minder tijd maar haar tegenstander verbruikt veel tijd, weet de goede speelwijze niet te vinden en vraagt wat de stand is en hoort dat hij moet winnen. Met veel moeite weet hij zijn vrijpion te laten promoveren 4-4.

Een mooie avond met een mooie uitslag en de complimenten van de tegenstanders die op meer gehoopt hadden. Ze waren nog druk met de analyse van de pot van Frank, daar moet nog maar eens goed naar gekeken worden.

WAAR KUNNEN WE MET DIT TEAM NOG KOMEN?????