Met een gemiddelde rating van 1800 tegen 1513 lijkt het een zware avond te worden. Maar zij hebben de eerste ronde dik verloren van Zuthpen waarvan wij in de tweede ronde toch ruim gewonnen hebben, dus liggen er kansen.

We zijn blij met Sjoerd die ons weer komt helpen. De voorbespreking is deze keer iets individueler. De dames Naber heb ik verzocht beter op de tijd te letten en Maureen gevraagd of ze iets meer aanvallend wil spelen. Alec weet al wat ik hem ga zeggen, geen stuk weggeven in de opening en als hij eens een degelijke opening wil zien dat hij dat op bord 1 kan gaan zien, ja Sjoerd er zijn hoge verwachtingen. Opvallens dat er morgen voor een groot deel van het team weer een schaak bezigheid is net als na de eerste twee rondes.

De bord indeling:

1. Sjoerd       - Elwin Berlijn
2. Erik           - Klaus Wustefeld
3. Frank        - Justin Seewald
4. Maureen    - Lambert Hofman
5. Quirine      - Mathijs Broeren
6. Geert        - Ismael Jamshedy
7. Alec          - Frans van den Hooven
8. Noah         - Marcel Krivec

Ik heb het tweede bord aangeboden maar er is nog niemand geinteresseerd.

We zijn nog nauwelijks begonnen of het eerste punt is binnen. Frank past een truc toe die Willy hem geleerd heeft. Een onschuldige dame naar b6 wordt zwart noodlottig. In een siciliaan met de paarden in oorlogstelling wordt vervolgens het paard op c6 geslagen. Als deze met de dama was teruggeslagen was het nog te overzien geweest. Maar de loper op e3 wordt geslagen en dan is het over met een schaak met het andere paard op d7 moet de koning naar f8 en dame h5 en er is geen verdediging meer mogelijk. Als ik de partij binnen krijg zal ik hem erbij proberen te zetten.

Een mooi begin en Frank helpt mij daar mee uit de problemen voor wat betreft het schrijven van het verslag, een goed idee van zijn vader. Hij gaat ook alle borden bekijken en houdt mij op de hoogte van de stellingen, alleen van de andere borden natuurlijk. Hier volgt zijn verslag, mijn kommentaar staat tussen haakjes.

20:50 uur
Sjoerd wint een stuk. Geert staat een kwaliteit voor tegen een pion. Alec staat een pionnetje achter en heeft een mindere stelling (dat is dus geen vol stuk). Maureen heeft een mooi paard op f4 en alle stukken staan nog op het bord. Ze staat wel passief. Quirine staat na 9 zetten al 20 minuten achterin tijd! Verder is het een normale stelling. Erik staat erg passief en probeert de dames af te ruilen, slim! die is niet van mezelf hoor!) Noah staat 15 minuten achter in tijd en zijn tegenstander heeft het initiatief.

21:10 uur
Maureen wordt onder driuk gezet en Erik staat minder.

21:15 uur
Quirine en Maureen staan dik achter in tijd. (Wat had ik ook al weer met ze besproken?).
Voor Noah geldt hetzelfde (Ja, Quirine dat had ik ook gezien), hij staat minder en erg passief. Alec staat nog steeds een pion achter maar met een betere stelling.Geert is op zoek naar een goede manier om zijn voordeel uit te buiten. Erik doet gevaarlijk voor zijn koning. Noah staat in een slechte stelling een kwaliteit achter.

21:30 uur
Sjoerd staat weer gelijk het was dus toch geen stuk. Maureen staat niet goed en haar tegenstander komt via de d lijn binnen. Quirine staat nog steeds gelijk maar staat nog maar 10 minuten in tijd achter.

21:45 uur ( Ik begrijp nu waarom Frank me elke keer vraagt hoe laat het is)
Noah verliest. Sjoerd staat nu een pion voor. Maureen probeert de aanval te parreren. Erik blijft parreren en staat nog gelijk wel in een mindere stelling. Maureen staat een pion achter en erg slecht. Alec staat nog steeds een pion achter maar heeft wel 20 minuten meer.

22:00 uur
Sjoerd staat echt goed en Geert ook! Alec zet de aanval in. Erik krijgt een offer voor zijn snufferd en neemt hem aan. Ik ben benieuwd.

22:15 uur
Geert probeert door te drukken.
Quirine begint met haar aanval.
Maureen staat 2 pionnen achter.
Sjoerd staat nog steeds goed.
Van Erik's stelling begrijp ik niks, maar het staat gelijk.
Alec is nog steds aan het drukken.
Geert geeft zijn kwaliteit terug.

22:30 uur
De tijdnoodfase gaat bijna beginnen het wordt nog spannend.
Geert verliest. Maureen en Alec staan nu ook nog een stuk achter en Quirine een pion.

22:45 uur
Maureen en Alec verliezen.

23:05 uur
Erik wint na een blunder van zijn tegenstander.
Sjoerd heeft remise en Quirine verliest.
Eindstand 5½ - 2½.

Frank nogmaals bedankt voor je bijdrage. Zoals te lezen is er een behoorlijke strijd geweest. De tegenstanders complimenteerde ons met getoonde spel. Verliezen is nooit leuk maar het was weer mooi om te zien hoe geconcentreerd er gespeeld werd. De partij van Sjoerd was echt mooi, zonde dat hij deze niet in winst om wist te zetten. Ja de dames speelden wat passief want wat oet je ervan denken als na twee uur spelen alle stukken nog op het bord staan. En Geert wat Frits ook zegt, ik vond je beter staan en het is jammer dat je niet kon doordrukken. Alec heeft geen stuk verloren wat een winstpunt is maar ik vraag me af wat hij toch heeft met vrijpionnen, want het was de derde wedstrijd op rij dat hij die had en van alles probeert om deze te verdedigen en veilig nar de overkant te brengen. Noah is helaas rustig van het bord gespeeld, maar bleef naar mogelijkheden zoeken. Ja en ik, ik stond redelijk verloren maar had geluk door de tijdnood bij mijn tegenstander.

De terugreis was erg onrustig. Jelle, Okke en Nik vriendjes van Maureen en Quirine maar wie bij wie en hoezo twee meisjes en drie jongens. Oh ja en wie is Jan. Noah kan jij mij daar nog duidelijkheid over geven van de dames zal ik wel niets meer horen. Kartonnen dozen, het is geel en .., iets met een kast er is geen touw aan vast te knopen, maar het was een leuk avondje schaken.

Partijen: