Toren 4 mocht aantreden tegen SMB 2 voor de OSBO-cup. Aangezien Erik Minderman met een griepje in zijn mandje ligt, mocht de auteur vanavond teamcaptain spelen.

groepsfotoHet wordt een wedstrijd waar je op voorhand van zou zeggen dat die niet te winnen is aangezien het gemiddelde ratingverschil ruim 300 punten is.
Maar met een beetje gezonde intimidatie moet je toch ergens kunnen komen!
Toen om iets over half acht de tegenstanders binnenkwamen werd direct Willy door hen gespot. Op de vraag of ze mochten aantreden tegen de leerlingen van Willy werd bevestigend geantwoord. Nadat de teamcaptain provocerend T4 als leeuwen bestempeld had mocht de strijd ontbranden. De loting wees uit dat T4 op bord 1 met wit mocht spelen, Frank van Hoorn dus. Op bord twee mocht Alec Wolters aantreden, op drie onze leeuwin Maureen Naber, en tenslotte op bord vier mocht onze leeuwenwelp Geert van Hoorn brullen.

20:00 uur. Alle leeuwen zitten nog in de opening, Maureen probeert naar eigen zeggen een 'nieuwe' opening.

20:30 uur. Nog steeds kalmte op alle borden. Bij opperleeuw Frank zijn de dames er al vanaf. Geert heeft nu al behoorlijk meer tijd.

20:45 uur. Geert staat inmiddels een pionnetje voor, maar zijn tegenstander staat wat actiever. Alle borden nog in de openingsfase.

frank  alec  maureen  geert

t121:15 uur. vice-opperleeuw Alec dacht met een mooie truc alle openingsproblemen op te lossen, maar zijn tegenstander heeft nog een gemeen tussenzetje. Er valt nog niet te zeggen hoe dit gaat aflopen. Geert heeft nog steeds een pion meer. Bij Maureen en Frank kan het kwartje nog twee kanten op vallen. Alec is er afgekomen met een pion minder, en Geert staat inmiddels bijna een uur voor in tijd.

22:00 uur. Maureen is inmiddels gedwongen tot verdedigen, de tegenstander van onze leeuwenwelp heeft inmiddels nog maar zeven minuten. Alec gedraagt zich als een echte leeuw en gaat, ondanks een pion minder, brullend in de aanval. Frank komt langzaam minder te staan en ook Maureen is nog bezig met verdedigen.

22:15 uur. Bij Geert zijn alle lichte stukken er inmiddels af en heeft hij twee pionnen meer en een zee aan tijd! Spanning begint voelbaar langzaam op te lopen, ook andere Torenwolven ruiken dit en komen een kijkje nemen bij deze Rumble in the Jungle.

t2Wolf van Osch voorspelt een 2,5-1,5 nederlaag. Even later komt Wolf van Onzen (de Bart-variant) binnenwandelen en die ziet ineens, gezien de laatste zet van de SMB'er, winstkansen voor Alec. Blijkbaar werkt het om te brullen tegen een SMB'er!!

22:30 uur. Geert heeft een toreneindspel bereikt met twee pionnen meer, desondanks heeft deze leeuw even een inzinking en vindt hij zo snel de weg naar winst niet. Maureen en Frank staan weliswaar materieel nog gelijk maar qua stelling niet bijzonder hoopgevend. Alec is op jacht naar de witte koning, nog niet duidelijk is of zijn aanval doorslaat. Ietsje harder brullen misschien?

22:45 uur. De tegenstanders van Frank en Alec zitten nu ook slecht in de tijd.

t322:50 uur. Ka'ching!!! Geert wint, 1-0 voor de leeuwen en een prachtige prestatie! Op het eind nam onze Geert de moeilijkste weg maar ook deze leidde naar winst. Maureen is inmiddels ook gaan brullen en heeft haar stelling om weten te buigen naar een plusje. Frank staat niet geweldig maar zijn tegenstander heeft nog maar 4 minuten. Dat leeuwen hard kunnen lopen begint steeds duidelijker te worden aangezien ook de tegenstander van Alec slecht in zijn tijd zit.

22:52 uur. Spanning is nu zeer goed voelbaar. Maar terwijl uw teamcaptain zenuwachtig met zijn manen schudt, jawel....Ka'ching! Alec wint een stuk en tegenstander geeft gelijk op. 2-0 dus in ieder geval snelschaak! Uitstekend gedaan Alec, Wolf Bart voelde zich geroepen om nog even 'zie je wel' in mijn oor te roepen.

 

t422:57 uur. Leeuwin Naber komt informeren of we nu de cup gewonnen hebben als zij remise haalt. Nou...., het is in ieder geval een stap in de goede richting. Maureen keert terug naar haar bord en een minuutje later staat ze helaas een loper achter, wat is hier gebeurt?? Maar ze geeft niet op en gaat over op slimmigheidjes om te proberen haar tegenstander in de war te brengen. Tegenstander van Frank heeft inmiddels nog maar twee minuten, maar staat inmiddels wel zo goed als gewonnen. Frank biedt remise aan maar dit wordt gezien de stand uiteraard geweigerd.

23:01 uur. Maureen staat mat, gevochten tot de laatste snik. Een goede partij van onze leeuwin! 2-1. Alle wolven verzamelen zich ondertussen rondom het bord van onze laatste leeuw die nog bezig is. Leeuw Frank heeft nog steeds een beroerde stelling, maar zijn tegenstander heeft nog maar 32 seconden. Frank ziet een reeks schaakjes en voert deze reeks ook uit, en ja...ja......jaaaaaa Ka'ching!!!!.... vlag valt.

3-1

Het onmogelijke is gebeurt, 300 ratingpunten verschil weggewerkt en SMB is verscheurd. Uw teamcaptain was zeer trots en wilde met het team naar de kroeg, maar bedacht nog net op tijd dat Toren 4 een jeugdteam is....

 

Frank van Hoorn (1549) - Pieter van Groenestijn (1924)  1-0

Alec Wolters (1551) - Huub Jansen (1752)  1-0

Maureen Naber (1475) - Peter Schut (1797)  0-1

Geert van Hoorn (1320) - Peter van den Berg (1745)  1-0

 

Op naar de volgende ronde! 4 jonge leeuwen staan klaar...