Afgelopen vrijdagavond mocht Toren 4j aantreden tegen VSG. Aangezien het clublokaal van VSG op vrijdag niet beschikbaar is hadden zij geregeld dat de wedstrijd bij de buurgemeente Putten (PSV Dodo) gespeeld kon worden.

De helft van het team was een tikkeltje te laat, de navigatie van Bart was niet helemaal zeker van zijn zaak en kwamen we terecht in een uitzending van Boer zoekt Bart. Afijn we zijn er en we kunnen direct aanschuiven.

20:30
Iedereen zit nog in de opening, veel KI-achtige openingen.

21:00
Bart is in de problemen, hij trapt in een stap 1 trucje en is zijn paard kwijt, wel een pionnetje terug en hij strijdt door.
Op de andere borden nog veel gemanouvreer. Bij Frank is er een tegengestelde rokade en dus de vraag wie is er sneller!

T4geertmaureen21:15
Geert en Maureen zijn licht in de problemen, Bart knokt nog steeds door, Frank laat doelbewust een stuk instaan, de anderen partijen valt nog niet veel van te zeggen.

21:30
Tegenstander van Frank ziet geen reden om het stuk niet te slaan, Frank ontwikkeld hierdoor wel een koningsaanval met twee paarden en een dame. Zometeen weten we of het genoeg is...Bart probeert met een stuk minder toch een koningsaanval op te zetten. Geert staat een pionnetje achter maar in een ingewikkelde stelling waar nog van alles mogelijk is. Ook bij Alec is nog van alles mogelijk. Sjoerd kreeg een remiseaanbod maar speelt door. Catje en haar tegenstander zijn nog steeds aan het aftasten. Quirine weet met een mooie tactische wendig een pion te winnen. Maureen stond enigszins onder druk maar begint nu al haar zware stukken te richten op de koning van haar tegenstander.

T4groep21:45
Bart moest dames ruilen en ik vrees dat het met een paard achter een kansloze missie is. Alec staat nu erg lekker en dreigt een kwal te winnen. Frank is nog steeds vol in de aanval. Catheleijne claimt dat ze een pion kan winnen. Bij Quirine doet zich het grappige fenomeen voor dat haar tegenstander precies dezelfde tactische wending heeft, hoe dat zal aflopen.....

22:00
Sjoerd staat inmiddels wat beter denk ik met een dreiging van een opgemarcheerd pionnetje. Geert zijn stelling is nog steeds ingewikkeld, maar als het goed is houdt hij twee lichte stukken tegen een toren over. De tegenstander van Frank is in diep gepeins verzonken, zal de aanval van Frank doorslaan.....Alec heeft nu een kwal voor en het initiatief. Catje heeft idd een pionnetje gepikt.

22:30
Niemand is al klaar. Bart gaat er nog steeds voor. Bij Frank heeft de aanval niet definitief toegeslagen, maar staat hij nog wel actiever. Bij Cat wordt het allemaal heel ingewikkeld en gaat tactiek een grote rol spelen. Alec staat nog een kwal voor maar ook hier is de stelling ingewikkeld. Quirine heeft inmiddels haar koning op een gevaarlijke plek geinstalleerd en ik denk dat allerlei tactische mogelijkheden in het voordeel van haar tegenstander zijn. Maureen heeft een stuk gegeven om de koningssteeling open te breken. Geert heeft nog steeds twee lichte stukken tegen een toren met beide nog zes pionnen op het bord, dreigt er een beetje remiseachtig uit te zien.

T4hoge_borden22:45
Bij Maureen is de spanning eraf, de tegenstander heeft met een tussenschaakje de dame van Maureen gewonnen, over en uit. 1-0
Bij Quirine dreigt stukverlies. Alec is erin geslaagd om de dames te ruilen, desalniettemin is het ondanks een kwal voor nog geen gelopen race. Catje mist iets en verliest de kwal. Bij Frank verdwijnt zijn voordeel beetje bij beetje. Sjoerd heeft nu ook een ingewikkelde stelling, geen idee wie beter staat. Bart staat het stuk nog steeds achter, beide hebben twee torens en vier pionnen, zwart ook nog een loper.
Quirine haar koningpositie werd haar idd fataal, 2-0

23:00
Tijdnoodfase breekt aan, Sjoed staat inmiddels twee pionnen voor. Bart heeft een pionnetje meegesnoept. Frank heeft een dame en een paard tegen twee torens en een loper. Bij Cat staat het materieel weer gelijk, maar zij heeft heel weinig tijd, een dikke minuut. Bij Alec lijkt wat misgegaan want zijn tegenstander heeft een promotie met dame, of toch niet?, door allerlei schaakjes komt hij eruit met toren en loper tegen toren.
Bij Geert wordt er nu gesnelschaakt. Cat is de tijdnood fataal geworden en verliest, 3-0.

23:05
Frank gaat mat, 4-0. Maar wonderen zijn de wereld niet uit, Bart wint! 4-1 Bij Geert wordt het remise, 4,5-1,5. Alec promoveert en wint! 4,5-2,5, alleen Sjoerd zit nog te snelschaken met een pionnetje meer en gelijke lopers. Bij Sjoerd wordt het ook remise, 5-3.

1. Bart v Onzen - R. Boterenbrood 1-0

2. Sjoerd van Willigen - J. Lambrechts rem.

3. Frank v Hoorn - E. Keijer 0-1

4. Catheleijne Sanders - G. De Hoop 0-1

5. Alec Wolters - M. Van Heuzen 1-0

6. Quirine Naber - S. Westra 0-1

7. Maureen Naber - C. Petersen 0-1

8. Geert v Hoorn - T. Janssen rem.

Op naar de slotronde!