Iets na 8 uur is Toren 4 begonnen aan de eerste ronde van de OSBO cup, tijdens de loting kwam naar boven dat Toren 4 op de oneven borden wit heeft.

 

De opstelling is als volgt:

Toren 4 Bennekom 2
L. van Hattum  N. Bovens
T. Brans C. van Oosterwijk
P. Lincewicz 

H. Verhoef

J. Kruiver  T. Alting

20:20 uur Op bord 1 speelt Lex met wit. Hij heeft in het siciliaans een gambiet gespeeldnc, die ervoor zorgt dat hij beter met zijn stukken staat. Tom speelt op bord 2 het Frans,  wat wordt beantwoord, door zijn tegenstander, met een doorschuif variant. Peter heeft vandaag gekozen om de Orang oetan te spelen, hij staat daardoor al ver naar voren met zijn pionnen. Jeroen speelt op bord 4 de Hollandse opening. 

20:50 uur. Lex is zijn voordeel die hij had door het gambiet aan het kwijtraken. Hij heeft zijn geofferde pion niet teruggewonnen. Tom speelt weer een rustige wedstrijd, hier zitten ze nog in de opening. Peter staat nog gelijk, maar staat positioneel wel iets beter.  Bij Jeroen lijkt het een lange avond te worden. Dames zijn van het bord en beide spelers hebben de stukken vrij defensief neergezet.

21:15 uur Jeroen heeft na een iets mindere zet remise aangeboden, zijn tegenstander accepteert het. Stand is nu 0.5 - 0.5

21:40 uur Lex staat ondertussen 2 pionnen achter en heeft een slechte stelling. Tom heeft alles dichtgeschoven op de Dame vleugel, ik zie Tom en zijn tegenstander niet snel een winnende combinatie verzinnen. Peter staat nog gelijk, maar staat positioneel wel iets beter, hopelijk weet die het te winnen. 

22:10 uur Lex staat nog steeds 2 pionnen achter en lijkt het niet te gaan redden. Tom staat nog steeds heel erg teruggetrokken. Hij heeft remise aangeboden, waar zijn tegenstander nu over na denkt. Peter staat gelijk, maar lijkt zijn betere stelling langzaam maar zeker kwijt te raken. Op dit moment lijkt Toren 4 nipt te gaan verliezen, met 1.5 - 2.5

22:15 uur De tegenstander van Tom heeft het remise aanbod geaccepteerd. Stand is nu 1-1

22:35 uur Lex heeft helaas verloren. Stand is nu 2-1 in het voordeel van Bennekom. 

22:50 uur De stelling van Peter lijkt erg remiseachtig. Peter staat ook nog eens een kwartier achter in tijd. Een overwinning lijkt dus erg ver weg. 

22:55 uur Peter neemt remise. In zijn einspel lag, als hij risico had genomen, een nederlaag meer voor de hand dan een overwinning.

De eindstand is helaas weer niet in het voordeel van Toren 4 uitgevallen. Toren 4 verliest met 2.5 - 1.5 van Bennekom 2