UITNODIGING, voor alle schaakliefhebbers.

Op Vrijdag 15 Juli wordt om 10:00 uur op het Winkelcentrum de Schuytgraaf de eerste openbare schaaktafel van Arnhem- Zuid geopend door de wethouder van Sport de heer Bob Roelofs.

Iedereen is welkom om aanwSchaaktafel_Schuytgraaf_3.jpgezig te zijn bij de opening, en een kijkje te komen nemen. De openingspartij zal worden gespeeld door de Voorzitter en de Penningmeester van Schaakvereniging De Toren.

Zij zijn enthousiaste schaakliefhebbers en zij wilden hun enthousiasme voor dit eeuwenoude bordspel delen met de buurt.

Schaken is razend populair, ook bij de jongere leeftijden. Het leuke is dat het door jong en oud gespeeld kan worden en dat het verbindt. Het brengt mensen van verschillende leeftijden en culturen bij elkaar, spelers communiceren via de taal van het schaakspel.

Iedereen kan plaatsnemen aan de tafel, met vaste zitplaatsen, ook is er plaats voor de rolstoelgebruiker. Je kunt je eigen schaakstukken meenemen, maar het is ook mogelijk om ze ter plekke te lenen, bij de ijssalon Gusto. Er is speciaal voor deze plek gekozen omdat het een buitenruimte is waar veel mensen van verschillende leeftijden samenkomen en langslopen, ze worden nu uitgenodigd om er een potje te spelen. Schaken is een sociaal en uitdagend spel, waarbij je je hersenen activeert.

“Deze openbare schaaktafel nodigt uit tot samenkomen en bezig te zijn met je hoofd, terwijl je lekker in de buitenlucht zit. Het is een toegankelijke sport die iedereen kan leren. Wij hopen dat er veel gebruik gemaakt wordt van de tafel en dat het mensen samenbrengt”. Dus wil je een potje schaken, daag dan iemand uit! Je kunt voor meer informatie contact opnemen via de site  www.schaakverenigingdetoren.nl

Locatie schaaktafel WC Schuytgraaf Fortunastraat , bij de ijssalon Gusta en Slagerij De Haas.

Locatie schaaktafel WC Elderveld, Hollandweg,  bij de Lidl.